Про гiршiх та iншiх

Борис Праздников
Ти не такій, як інші
Та за інших не гіршій.
Уважно дивись навкруги:
В тебе такі ж дві ноги,
Ліва й права - дві руки,
Правда в інших навпаки,
В тебе інші вуха ніс,
В тебе чубчик іншій зріс,
А найкращий твій язик:
Нахвалять сам себе звик!

В тебе кращі окуляри,
На рахунку є "доляри",
В тебе родичів повно,
Сам про них знімай кіно,
Твій "швагро" має авто,
Не "сидів" у вас ніхто.
Всі здорові як бики,
Тай живуть біля ріки.
Воду всі п'ємо з Дніпра,
А "горівку", то з відра.

Хватки всі ми до роботи,
Тай ретельні до нудоти,
Та на жаль  ніхто ні бачить,
Як всім випало батрачить.
Нас тримають за волів,
В тиждень в нас ярмо сім днів,
А платня як в гірших негрів,
Як прожити, - "недопетрів"!?
Інші в нас живуть по "троха",
Як нам вижить, - не второпав!?

Ми всі інші, всі найкращі,
Люди чесні та трудящі,
То чому в своїй країні,
Живимо як у руїні.
Навкруги чужа маєтність,
Паркани та "псова" чесність,
Звідки взялись "олігархи",
Вщент державу ту розкравши,
Може то і є ті - інші,
Що рахують що ми гірші!?

Вийшов час їм нагадати,
Що не будемо ридати,
Краще вам самим тікати,
Закордон в шикарні хати.
Гірших не шукай за себе,
Буть в життю Людиной треба,
Гаманець в труну не візьмешь,
Богу руку не потиснеш,
Будь такий. як решта інших,
Трохи кращий, трохи гіршій,
Щоб до віку в Україні,
Жити як в одній Родині!

*********************************
смт. Брюховичі м. Львів.

http://pics.livejournal.com/ermoha/pic/0009ct2x