В темну нiчь

Вера Север
В темну ніч мені однаково
За ким місяць упада,
Я молю святого Якова:
- Хай нарешті буде - так!

Так - переліскам і сонечку,
Так - веселій метушні,
Так - веснянку, наче донечку,
Подарує день мені.

Щоб весела і вдоволена
Заспівала я пісень -
Як жила і горем зморена
Дочекалась кращий день.