Блискавицi серця xlix, сумбур-кабаре

Юрий Лазирко
1.

час пік перейшов
і намокла година
в піке підошов
цокотливу рутину

рутинне – старе
переварене в тлумі
сумбур-кабаре
на потрісканій гумі

2.

де вулична тля
смакота магазинна
де вікна не сплять –
вітряні субмарини

вражає пусте
що плететься відносно
воно відцвіте
без ознак медоносних

3.

перчать язики
лопотять сакраменти
чутки – ластівки
‘ні ку-ку’ – компліменти

прикутість росте
де збирається поле
магнітне з антен
і гострішає полюс

4.

з примхливих очей
холоднеча без здачі
прийми – запече
калатне і втлумачить

що більше за шарм
у кого плечі-скелі
де засув на ‘ша’ –
вартовий менестреля

5.

ковтками лате
а ребром недовіра
у слово круте
перебішене з жиру –

гуляй – не вступи
у баюру де-юре
гострись – не тупи
де вже випалив здуру

6.

хай небо тріщить
висипаються зорі
коли не болить –
то нема більше горя

стирайся мов тінь
і замилюйся спішно
інакше – "кранти"
нежиття несуміжність

27 Квітня 2012