Украiнська весна

Микола Паламарчук Червень
     Українська весна
Весна. Дніпро у всій красі,
На острівках дерева, квіти,
Птахів весільні голоси -
Вже скоро виклюнуться діти.

Прийшов лелека до води,
Ледь коливається тростина,
Павук заплутує сліди,
Плете сріблясту павутину.

Бобри підточують вербу,
На джерелі зводять загату,
Вступив горобчик в боротьбу,
Щоб першим бубки поклювати.

Затьохкав  красень-соловей,
Десь в луках кукає зигзиця…
З’явилось небо громове
І розгулялась громовиця…

Лоскочуть запахи хмільні -
Усе купається в озоні,
Земля в казковому вбранні,
У смарагдовому полоні.

Ввійшла веселка у Десну,
Вінок убрала чарівниця…
Мій край народжує весну:
Квітучу, ніжну, білолицю.