Твори усе iз доброю метою

Юлия Градусова
Твори усе iз доброю метою,
Щоб новий день як бiлий сад зацвiв,
Ступай легкою по землi ходою,
Щоб не зламати нiжних пелюсткiв.

Дивись на свiт ти крiзь вiкно натхнення,
Зривай накидку з лестощiв i зла
I вiд минулого до сьогодення
Ти проклади стежиночку добра.

З'єднай мету зi свiтлими  думками,
Вiдкрий спочатку iстини старi
I той бур'ян, що пророста з роками,
Спали, i сад вишневий посади.

Якщо пiтьма впаде до небокраю,
Заполонивши розум й почуття,
Палiтру барв для тебе вiдшукає
Та вiра- у людей i у життя.

Забудь про бiль,коли ще гiрше другу,
Коли пiтьма руйнує цiлий свiт...
Часу рiка змиває з серця тугу
I береже добро як заповiт.