Плоди Святого Духа

Татьяна Майданович
Те, що ти бачиш, юрмище і тління,
Запам`ятай: це ще не Україна.
Це тільки ґрунт ...
Лише кореневище...
А Божа Україна — сходить вище.
У ній не відгорять краса й напруга,
Вона несе Плоди Святого Духа(Гал. 5: 22–23):
ЛЮБОВ, РАДІСТЬ, МИР,
ТЕРПІННЯ, ДОБРОТУ, МИЛОСЕРДЯ,
ЛАГІДНІСТЬ, ВІРУ, СТРИМАННЯ.

Ми їх приймаєм, ставши на коліна,
Вони — спочатку,
Потім — Україна.
Оце наш грунт, міцне кореневище,
Із нього Україна сходить вище.
І тільки так ми знаємо напевно,
Що ця Вкраїна — істинна і кревна,
Що це не гра
І це не сатани
(Неправдомовця й душогуба !) сни.
Бо та, що не взяла Святі Плоди, —
Примара, маска, вісниця біди,
Ти не дивись їй в очі, відійди!

...Те, що ти бачиш, юрмище і тління,
Запам`ятай: це ще не Україна.
Це тільки ґрунт. Лише кореневище.
Господня Україна
 сходить вище...