Голуб та яструб

Елена Полищук -Зелинская
Одного разу дикий яструб
Над голубом пожартувати захотів.
Сказав: лети зі мною милий друже,
Побачиш скільки є на  світі див.

А голуб ,спокусивсь на славу,
На велич, красномовність слів.
Взлетів до неба,аж до хмар діставши,
Тай яструбом летів, у низ.

Та до землі не долетівши,
Хотів взлетіти знову в вись,
Він зачепивсь об крону дерева,
І полетів до долу , вниз.

Ой яструбе, мій брате!
Спаси мене бо розібюсь.
Допоможи мені, мій  милий друже,
Я жити хочу,  смерті  я боюсь.

А яструб, засміявся диким сміхом,
І  вітром буйним над бідолашним  пролетів.
Та як посмів мені ти бути другом,
Та ти ніхто, а я вже  бачиш цар птахів.

От  бачте ви, які бувають друзі,
То ж не купляйтесь на облесливі слова.
А на землі тепер  калюжа крові,
І молодого голуба  - нема.