Грози передчуття

Вера Свистун
Травневої грози передчуття,
стрімкий потік бажань здіймає галас...
Неначе вперше - знову закохалась,
здавалося, в завмерле вже життя.

Весна завзято віддала борги.
І вистарчило ночі юній Флорі,
щоб уквітчати світ в зелені зорі -
ніде ні сліду холоду й нудьги.

У барвах все, що вижило довкіл:
розкішна черемшина - білі грона,
в березовій алеї - чутний гомін,
бузок укрився в китиці п`янкі.

Гіллясті шатра - затишний притулок...
І кожна бджілка свій шукає вулик.


Ботанічний сад.  Київ.