От топлите извивки на сърцето ми Мария Шандуркова

Мария Шандуркова
/диптих/

***
От топлите извивки на сърцето ми
прокапаха  ледунки весели,
забравили студените моменти,
във себе си любов усетили...
 
Бистреят жадно капки сребърни,
промъкват се до всяка клетка...
Очите ми съвсем обсебили,
до устните сълзи просветват.
 
***
Наклони душата си до моята!
Чуй капчука на сърцето ми...
Каканиже думи пролетни,
а е студ и зимно времето...
 
Разтопи със дъх ледунките,
залепени в стари спомени,
длан прокарай върху струните
на душата ми отворена!
 
12.01.2012