Ноч, вул ца, л хтар, аптэка

Диана Колесникова
А. Блок

Ноч, вуліца, ліхтар, аптэка

Ноч, вуліца, ліхтар, аптэка,
Бессэнсавае, цьмянае святло.
Жыві яшчэ хоць чвэрць стагоддзя-
Усё будзе так, няма зыходу.

Памрэш-пачнеш усё зноў спачатку
І паўтарыцца ўсё, як і даўней:
Ноч, ледзяная рабізна канала,
Аптэка, вуліца, ліхтар.