Мiкiта

Леонид Ганчаров
   (песня на беларускай мове)

Ты быў раней зусім другі,
І я цябе такім кахала.
Ты што, устаў не з той нагі,
А можа, ёсць Люсьен ці Ала?
Не Міхалкоў, не Джыгурда,
Табе да іх - як да Аляскі.
Ну што з таго, што барада,
У далоні, мо, за гэта пляскаць?

ПРЫПЕЎ:На Мікіту я свой позірк кідзь ды кідзь,
       Падыдзі, ну здагадайся, ну змікіць.
       Толькі чуе маё сэрца: быць бядзе,
       Бо Мікіта нават вухам не вядзе.

Ты зняўся тры разы ў кіно,
Цяпер ізноў на ролю клічуць -
І славы хмельнае віно
Змяніла нораў і аблічча.
Са здымак едзеш ці з прэм`ер -
Стаіць натоўп узяць аўтограф.
Навошта толькі той Люм`ер
Прыдумаў зло - кінематограф?

ПРЫПЕЎ.

Трасеш патлатай барадой,
Герой маёй гаротнай мары.
Дзяўчаты шумнай чарадой
Бягуць услед па тратуары.
Вазьму я фота са стала,
Парву яго і будем квіты.
У вёсцы шэрага казла
Я назаву назло Мікітам.


ПРЫПЕЎ.