Каламбур на беларускай мове - 10

Леонид Ганчаров
Каламбур для каханай жанчыны - чужой жонкі

Любіш волю - не  прымУс,
Ты - пры мужы, муж - пры МУС.
Я табе не ПАРА - СОН,
Быццам дождж на  ПАРАСОН...

*****

Каламбур для любимой женщины - чужой жены

Любишь свободу - не принуждение,
Ты - при муже, муж - при МВД.
Я тебе не пара - сон,
Словно дождь на зонтик...