Генерали й солдати

Инна Приходько
Знову вітер шумить на мережаних схилах,

визирає в садах порцеляновий квіт,

шаленіє весна біля вас, скам'янілих,

молодий аромат збурив сірий граніт.

 

Біля ваших висот, генерали й солдати,

буйні війни розв'яже мала дітвора,

як нестерпно вам так, кам'яними, стояти

в солов'їному травні на схилах Дніпра...