Останн й клен

Ив Кабачек
Через асфальт на площі міста
 Пробився сам і виріс клен.
 Один серед будівель тісних,
 Де сонце камінь палить зле.

 На плечі стіг здійняв зелений,
 Шумить піснями він лісів.
 І милуватись гордим кленом
 Ішли на площу люди всі.

 І від дощів, від спеки в тіні
 Ховались завжди тут під ним,
 Та залишався в самотині
 Він що весни і осени.

 Насіння в вир щорік летіло.
 Його зміта вітрище зле.
 Стоїть навік осиротілий
 Пожовклий клен, останній клен.