Раннiй вiтер

Ив Кабачек
Свіжий ранній вітер,
 Сонця промінь косий
 Пил на листях витруть,
 В травах вип’ють роси.

 Понесуть далеко
 Ніжній запах рожі,
 Далі, чим лелека
 Залетіти може.

 Понесуть в долини
 І за білі гори,
 По всій Україні
 До синього моря.

 Через степ в тумані,
 Через простір хвої,
 Де лежить савана,
 Де ростуть секвої.

 І по всьому світі
 Ароматом м’яти
 Повіва твій вітер,
 Батьківщино – мати.