Вставай, забудь солодк сни..

Ив Кабачек
Вставай, забудь солодкі сни,
 Світанок день намітить.
 Ранкові запахи вдихни
 Від трав, від лісу й квітів.

 Вставай, почуєш: солов’ї
 Про ніч ведуть розмову.
 За гаєм схід полум’янів,
 Пташиний гомін знову.

 Вставай, зозуля вже комусь
 Роки відрахувала.
 Вставай, хоча б уже тому,
 Що ранків цих замало.