Розкидала друз в в йна

Ив Кабачек
 Розкидала друзів війна,
 Далеко вони загубились.
 Про них лише згадка одна
 У серці моєму лишилась.

 У битвах багато лягло,
 Вони не герої для часу.
 А те, що між нами було.
 У серці моєму не згасне.

 Нехай уся шана не їм,
 Ніде про них нині не чути.
 Ви гордість у серці моїм,
 Для мене навік незабутні