22 У 1943

Ив Кабачек
 Зачарувала ніч серпнева,
 Недовго зіронькам зоріть.
 Гондолу – місяць у свій невід
 Спіймають хмари до зорі.

 Нехай блукає у заметах,
 Йому чи вибратися з них?
 Я так заплутаюсь в тенетах
 Гарячих почуттів твоїх.

 І вириватися не стану –
 Капкан закрився назавжди.
 А поки тут проснеться ранок,
 Зійди, мій місяцю, зійди.