Людинi

Ив Кабачек
Я в розповідь природи вірю:
 Живи, не будь, людино, звіром.
 Я написав короткий нарис:
 Вдихайте всі природи чари.

 Тому писав оповідання:
 Людино, чистим будь світанням.
 Під вітру спів писав новелу:
 Навчайся у пташок веселих.

 Мені диктує всесвіт повість:
 Цінніш за все в людини - совість.
 Писав роман від сонця світлом:
 Живи, людино, непримітно.

 Не варто, ні, писати більше:
 Про все сказав у цьому вірші.