Орландо Гиббонс 1583-1625. Мадригал 20

Лукьянов Александр Викторович
Мадригал № 20 из "Первой книги мадригалов и мотетов"

О юность, красоте не доверяй,
Не радуйся румянцу на щеках,
Пока ты милый, смейся и играй –
В твоём саду цветы вернутся в прах.
Весною рвут фиалки, а вослед
Безжалостно и твой увянет цвет.


Orlando Gibbons (1583-1625)

The First Set of Madrigals and Mottets

20. Trust not too much

Trust not too much, fair youth, unto thy feature;
Be not enamoured of thy blushing, blushing hue.
Be gamesome whilst thou art a goodly creature;
The flow'rs will fade that in thy garden grew.
Sweet violets are gather'd in their spring,
white primit falls withouten pitying.