Вiршам

Ив Кабачек
У музи відпустка,
У мене робота
І вірші не пустять
Мене до суботи.

Чи то до неділі,
До ночі, можливо.
Як би захотіли,
Та щоб не лінились,

Були б і сьогодні,
І завтра, і вчора
Гарячі, холодні,
І темні й прозорі,

І ніжні і світлі,
Великі, маленькі,
Нічим не примітні
І зовсім простенькі,

І сильні й безсилі,
Безвісні, знаменні.
То ж, вірші всі милі,
Прилиньте до мене. 1971р.