Щастя

Ив Кабачек
Щастя для птахів - шукати
В неба блакить – височінь.
Щастя для риби - пурнати
В темну води глибочінь.

Вербам то щастя журливим
Корінь в ріку донести.
Той лиш на світі щасливий,
Хто досягає мети.

Вітрові - щастя летіти,
Навіть не знавши куди.
Як же вам, люди, зуміти
Довго за ним не блудить?

Думка, як хвилька грайлива,
Лине поволі кудись.
Та лиш людина щаслива,
Мрії якої збулись.  1971р.