Лелека

Ив Кабачек
Із сторін далеких,
Як торік, лелеки
Вернулись додому в село.
Хатини хоч різні,
Всі дахи залізні –
Де звити гніздечко було?

На луки спустились
На лузі журились –
Їм шлях спрямувати куди?
І хтось там з засідки
На чучело мітко
В подругу дробини всадив.

Лелека злітає
Від рідного краю,
Не звивши гніздечка свого.
І хмари далекі
Сховали лелеку,
Назавжди закрили його. 1971р.