До мене мiсяць завiтав

Ив Кабачек
        До мене місяць завітав
Через вікно відкрите.
Минулі він приніс літа
Туманом часу вже залиті.

Згадав я озеро і степ,
Безсонні серпня ночі,
Твоє волосся золоте
І незабудки – очі.

Про почуття не розказать –
Не хватить слів і зливи.
Тепер сумую, що назад
Все повернути неможливо.    1986р.