Без радощIв I без печалI

Ив Кабачек
Сьогодні з минулим прощався
Без слів, без тужіння та з смутком.
Світанок до хмар пробирався,
Навкруг тишина лиш і пустка.

На сході горить багаття.
Мороз від лиця його віє.
Сказав: “Не прошу каяття,
Прощайте, надії і мрії.”

А день молодий розпочався,
Його в самотині стрічаю
Все так, як з минулим прощався,
Без радощів і без печалі. 1967р.