Дороги до серця не ма

Ив Кабачек
До серця дороги не має.
Вона обірвалась зі скель.
В тайзі, там, де вітер гуляє,
Подалі від людських осель.

Дороги не має до серця.
Вона загубилась в туман.
Де хвилями в берег уперся
Великий сивий океан.

До серця не має і тропки
Нікому ніколи ніде,
Вона заросла серед сопок,
Сховалась навік від людей. 1963р.