СлIдIв, о вIтре, не зIтри

Ив Кабачек
До чого швидко роки йдуть!
Куди вони мене несуть?

Не так давно, неначе вчора,
Я перший раз пішов до школи.

Літа минали, мчали дні,
А щастя не зустрілося мені.

Пройшов дитинства час веселий,
А юність? Зникла мов для мене,

Неначе я не знав її.
Куди ведуть шляхи мої?

Я бачив степ і ліс дрімучий.
Пологий берег, море, кручі.

Що бачив, до вподоби все.
Нехай життя мене несе,

Де шум річок і темні ниви,
Де свисти вітру, птахів співи,

Блакить небес і колір хмар,
Північний холод, півдня жар.

Летять літа, мов ті вітри...
Слідів, о вітре, не зітри!  ХІІ 1940 Барабаш – Левада

***