Калиб яни

Ив Кабачек
Вставайте раніш, калиб’яни,
Щоб сонця зустрінути схід.
За обрій би нам заглянути,
Побачити нам би весь світ.

Ми підемо в росяних травах
До роблених дальніх могил.
Козацьку, можливо, там славу
Зарить запорожці могли.

Дорогою йти степовою,
Наш шлях, де і ліс і гора.
Пісні, де колись під вербою
Співала Маруся Чурай.

Ой, хлопці мої, калиб’яни –
Нам знов вирушати в похід.
За обрій би нам заглянути,
Побачити нам би весь світ. 1934р