Якби була я пташкою

Марина Ковырина
Якби  була  я  пташкою, 
Я  б  високо  літала  у  блакиті, 
Щоб  будні  негаразди  і  незгоди
Не  бачили  мене,  туманом  оповиту.

Щоб  думка  далеко  злетіла  моя,
Подалі  за  хмари  і  зорі.
Щоб  чуть,  як  в  гаю  колишуть  вітра,
І  чути  пісню  у  полі.

Цю  пісню  природи  почути  я  хочу,
Цей  спів  солов'їв,  як  дерева  шумлять.
Легкий  подих  вітру  і  озеро  чисте,
У  тіні  від  сонця  свій  погляд  сховать.

Я  хочу  літати  поміж  дерев,
Дивитися  зверху  і  щебетати,
Безкраїм  поглядом  бачити  степ,
Як  хочеться  в  небі  пташкой  літати.