Кузлэрен, дэ тулы сагыш

Ямалеев Марс
          

Кузлэрен,дэ   тулы  сагыш, ни булды син,а иркэм?
Кун,елен,не  нинди  уйлар,  басып  телгэли  икэн?
Эллэ  бэгърем  упкэлэудэн   ,  озгэлэнэ  йорэген,?
Нинди  уйларда  янасын,  курнеп  тора  койгэнен,?

Эйтче  иркэм   яфаланма  ,  бергэ   табыйк   чарасын.
Жаннарын,да   авыр   уйлар   мэн,гелеккэ  калмасын.
Кышнын,   ж,илле   салкыныдай,  тойгыны  таркамасын.
Сою  хисе  ,  бер  беребезгэ   кун,елдэ   югалмасын .

Эгэр   синен,   гомерен,не   соры  тос   билэп  алса  ,
Язмышнын,   мэшэкэтлэре ,  хислэргэ  шиклэр салса.
Алып  сою  « буяуларын »  бизэп бергэ  тормышны  ,
Ярату  хисен  ян,артыйк,  нур  балкытсын   карашны.
 
Тын  алырга  хава  сыман ,  синен,  мин,а  кирэген, .
Син  ометем  бердэн  берем ,  , синсез   боек  коннэрем.
Яннарымда   син   булмасан,  , айсыз   сыман  тоннэрем.
Сине    озлеп    сойгэнемне   ,  сизми  мени   йорэген,?
                (19.05.2012г.)