Донья

Ильфар Закиев
Яшэулре рэхэтмени,
Бу рэхимсез доньяда.
Кешелэр дэ юкка улэ,
Нэрсэ булган доньяга?!
Урамга чыгарга куркып,
Ойдэ кешелэр утыра.
Урам тулы карак хэзер,
Ботендонья котыра.
Очкычлар шартлый,
Арбалар* бэрелешэ.
Э турэлэр куз йомып,
Мэсрифлэрне* булешэ.
Эшлим дисэн эш юк,
Килэчэктэ ни котэр.
Канун чыгармасалар,
Бэлки бу донья бетэр.
20.11.2011.
***Арба: Поезд.
***Мэсриф: Банк.