Коли ж цей адський круг порушать

Валентина Андрущенко Франчук
 Моя    маленька  Батьківщина,
 Безкрає    небо  і  поля,
 Ліси    і  гори,  жовті  ниви,
 Далеких  пращурів  земля.

 Тебе    ділили,  розоряли,
 Збирали  щедро  данину, 
 Людей  рабами  поробили
 На  сотню  літ  .І  не  одну...

 А  ти  вся  змучена,  мовчазно  ,
 Терпляче    зносила  той  гніт...
 І  лиш  в  серцях  своїх    нащадків,
 Залишила  кривавий  слід!

 Минали  роки  і  століття, 
 А  що  змінилось  навкруги?
 Все  ті  ж  раби  у  лихолітті
 І  друзі  –  перші  вороги.

 Немає  місця  Богу  в  душах,
 Лише  злоба  і  пустота.
 Коли  ж  цей  адський  круг  порушать,
 Щоб  дати  місце  для  Христа?