Вясна

Николай Александр-Ч Разумовский
Цудоўныя краявіды вясны
Ува мне абуджаюць да дрыгваў любоў.
Няма людзёў, лье празрысты дождж
І мы ад зімы прачынаемся зноў!

Заб'е ў жылах кроў і сэрца ўзляціць
Як дух да нябёсаў - аблокі крануць!
Бачыш - вось неба ў далонях нясе
Хмары-сьлязіны ў ахвяру вясне...

Дзівосныя сьпевы птаха ў лясах -
Ён абвяшчае прыход аднаўленьняў
Мараў і жыцьцяў, якія ў нас
Закраліся ледзь на колькі імгненьняў.

Бяжыць шаленае жыцьцё...