Океан

Алексей Ковалевский Укр
А найважнiше — океан
I теплi хвилi, чистi хвилi,
Що бруд змивають i обман
I нас вiдновлюють на силi.

I можна весь переплисти,
I можна вiчно в нiм тонути.
Та, первень сутi i мети,
Не слуха вiн твоєї скрути.

Вона мiлка, а вiн i ти —
О, ви однаково глибокi,
Зумiєш ти переплисти
Його всi задуми широкi.

I сам вiн теж перепливе
Твою свiдомiсть безбережну,
Коли Господь його позве —
I рине вiн беззастережно.