Зернина

Алексей Ковалевский Укр
Я не тяг в комору ту зернину,
Я її у морок засiвав.
I родило. Й пiдривали рила.
I нiчний писака її крав.

Гей, злодюжко, ти ж моя надiя,
Ти-бо зможеш, ти-бо донесеш
До свiтань усе, про що я мрiяв,
Клуням не бажаючи пожеж.