Крик

Мария Стеценко
І знов до неба простягаю руку,
І знов іде від самої душі:
навіщо бог дає мені цю муку?
Напевно, щоб писати ці вірші.

Бо я не можу змінювати долю,
Знесилене хворобою життя.
Бо я не вмію позбавляти болю
І виправляти ритм серцебиття.

Немає сил, щоб зрозуміти відчай,
Трагедію найближчої з людей.
Я знаю, що ніхто із нас не вічний,
І ми не обираєм зі смертей,

Та вбийте мене - я не можу знати,
Навіщо так, навіщо саме ти,
Страждаєш так, найкраща в світі мати!
Задля якої, Господи, мети?

Я не кажу, що Бог несправедливий.
Мені вже просто бракне каяття.
Лишається молитися про диво
І мовчки йти, бо це і є життя.

1.06.2012