Дорога моя людина...

Мария Стеценко
Дорога моя людино,
Чуэш, як тікає час?
Як теперішнє невпинно
Віддаляється від нас;

Бачиш, що навколо тебе
І від тебе навркуги,
як в оце блакитне небо
підіймаються птахи;

Відчуваєш кожним нервом
ці вібрації життя:
без упину, без перерви
гомін, рух, перелиття,

Чуєш, вітер віє вільний
і зривається на крик,
а хвилинкою - повільно
вгамувався і застиг.

Дорога моя людино,
Це усе, воно – тобі.
прошу в тебе я єдине:
не втрачай себе в юрбі,

Не підкорюйся без волі,
не пишайся взагалі,
і шукай своєї долі,
що єдина на Землі!

1.06.2012