На терезах лiтечка

Валентина Чайковская
На терезах літечка –
І дощі, і спека,
Між серцями ниточку
В небi сплів лелека.

Тішать мить закохані 
Сині й карі очі,
Ниви душ незорані – 
Щирі та урочі.

Розлучила доленька
Та кордонів скелі,
Чи то слІзьми дівонька
Рве небесні греблі?

Чи юнак нескорений
Каганцями серця
Світить, наче зорями,
В віченька-озерця?

І тріпоче ніченька,
Слізки склавши в рими:
“Доленько-лебідонько,
Що ж ти робиш з ними?”