бенефис

Пламен Парнарев
Падам
       или в теб
                нощувам.
В твоите очи . И тяло.
Сутрин с тебе се сбогувам.
После…
             всичко става бяло.

Падам ли…Или съм стигнал
дъното на суха вечер.
Ти си в мен
едно прозорче,
прелетяло цяла вечност…

Прагът сякаш е начало
в някаква добра поема.
Тръпне в мене
                твоето тяло –
оправдание за  време…

Падам ли…
или отдавна
Ада в себе си съм стигнал.
Ти кажи.
И за пощада
Заключи във мен
                следите…