Тремтiв тихенько, наче нерв, листок осики

Вера Кухарук
Тремтів тихенько, наче нерв,  листок осики,
Людським серцям клен тепле золото віддав.
А на узліссі  танцював  вітрисько дикий,
Плоди горобини червоні обірвав.

Вони лежали у траві такі яскраві,
Немов коралі, що бабуся берегла.
Я пам'ятаю очі матері щасливі,
Коли вона на свято  вперше одягла.

Ой, скільки весен ясних спливло за водою!..
Води річкової у море утекло.
Дитинства спогад цей залишиться  зі мною,
Ще  довго грітиме матусине тепло.