Гармонiя сяду ось тут, понад рiчкою

Ангелина Соломко
Сяду ось тут, понад річкою,
Де хвильки-трави рясні,
Й поллються стрічка за стрічкою
Радіснокрилі пісні

Тут суєта не зможе
З місця мене зворушить,
Тут ніщо не стривожить
Мою     поетичну   мить…

Тут під сонцем розтане
Смуток – водою спливе.
Тут все піснею стане
Те, що в душі живе!..

Тут, над водою під вербами,
Затишок Божий і лад,
Сонце плете мережива
В простір, що зіллям пропах.

Серцю блакиті тут глибше,
Тут джерелом б є життя!
Тут помічаєш: чистішими      
Стають думки й почуття!..

Тут оповита красою
Земля співа без кінця,

Тут все разом зі мною
Славити буде Творця!
       1993