Знов пустили голяки по колу...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Знов пустили голяки по колу
Чашу-спомин...
                Турок погляда —
Не гуля, мов перекотиполе:
Всохлi ребра, з дроту борода.

Страченим уже не страшно страти,
Безтiлесним зайвина — каптан...
Хай п’яніють,
                хай скоріше хату
Огорта безпам’ятний туман...