Пройде i це? Промине, промайне...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Пройде i це? Промине, промайне
Цяткою в мороцi вiчнiм?..
Свiчку постав. Пригадай i мене
Нiччю, короткою нiччю.

Онде твiй порух руки
                (ще люблю!),
Он твоє свiдчення тайне...
Тiнь свою в ноги тобi постелю,
Взнала чи нi — не спитаю.

Щемно милуюсь, торкнутись боюсь —
Стиха молюсь
                (не минуло!),
В нiч повернусь — нiби порох займусь.

...Шереху навiть не чула.