Добивати, догризати...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Добивати, догризати —
Вся духовнiсть, сенс увесь...
Хто ти, хто у тебе мати,
Мiй мисливець, мiй ловець?

Чи така ж, як i у мене?
...Мамо, мамо, хочу жить,—
Та дитя твоє мiж клени,
Рване кiгтями, бiжить.

Та дитя твоє мiж сосни —
Вже доросле — звiрину
Йде стрiлять... Стрiля. Аж сонце
Скаче зайцем з бур’яну.