Я ж бо вас зрозумiю. А ви...

Алексей Ковалевский Укр
* * *

Я ж бо вас зрозумiю. А ви —
Нi. Тож вам самотою блукати,
Дотягатися до булави
Чи сокири. Гетьманом чи катом —

Куций вибiр — ставати на прю
Iз життям безсловесним, ворожим,
Де я голосом щось говорю —
Звiсно, вашим. Звичайно — не Божим.