Свята земля

Алексей Ковалевский Укр
Свята земля єрусалимська
Не близько.
                То вже будем тут.
В Дунаї — човен, а колиска —
У хаті.
                Йдуть віки, пливуть...

Христа все зводять на Голгофу.
Козацькі тонуть каюки.
Ідуть віки. Пливуть потроху.
Туди — сюди,
                мов колиски...

Та крові більше —
                і терновий
Вінець все тяжче...
                Ти прости,
Що так горять оці діброви,
Що так гарчать оці хорти.

Он Січ розп’ята. Змовкла мати.
На місці хати —
Сон-трава.
А там — Чорнобиль...
                Звівся катом,
Цвяхи в долоні забива!