Загадаю загадку...

Алексей Ковалевский Укр
А хто там,
Кревне товариство,
До нас іде з лихою вістю?
Якийсь чаклун, міняйло, зайда,
Що тут поживи вже не знайде.
Бо ані чарки, ані люльки...
Поснули покотом.
Не мулько!
Шаблі іржа нам доїда.
Тече вода —
                не кров руда
У жилах...

Що ж ті руки хижі
В хліву шукають, в темній хижі?
Що носом чує за версту
Пройдисвіт?
Цятку золоту
На попелищі?

Вітер свище...

І лисий супиться вгорі,
І босий бреше у дворі...

                1989