Рай-Оленiвка Вечiр на землю спада...

Ив Кабачек
Вечір на землю спадає,
Хвилі покинули став,
Сонце за гаєм сідає,
Захід вогнем запалав.

В полі на нічку завмерло,
Гомін стихає в селі.
Знаю, що сонце поверне,
Зранку освітить свій слід

В лісі, в долині без краю,
В горах і тут на полях.
Тільки життя не вертає,
Десь там закінчиться шлях...

Дубом тоді, може, стану,
Інше життя проживу...
Нічка приспала останній
Пізнього вечора звук. 1969