Рай-Оленiвка Нiчка навпомацки шарить...

Ив Кабачек
Вечір на землю спада,
Стали рожевими хмари.
З паші пішла череда,
З поля вертає отара.

Сонце  у повній красі
Десь за горами заблудить,
Стихнуть до ранку усі
Працею стомлені люди.

Сови над житом снують,
Небо все, чорна мов хмара.
Зорі, мов краплі вогню,
Нічка навпомацки шарить.    1969