Рай-Оленiвка Сiрий ранок, хмурi далi...

Ив Кабачек
Сірий ранок, хмурі далі,
Над водою чайка скиглить.
В пил з шипшини опадали
Пелюстки вже перестиглі.

Тіло в червні не нагрієш,
Віє вітер, всюди вхожий.
В календар поглянеш – літо,
А на осінь більше схоже.

Хтось негоду там розбуркав,
Ранок сірий, далі хмурі.
Стук коліс, неначе гуркіт –
Значить, знову буде буря. 1969